Kat Gezocht

Tonkanees/Tibetaan

Uiterlijk

Tonkinese zijn meestal slank en gespierd. Ze zijn meestal zwaarder dan ze lijken te zijn, vanwege hun zeer gespierde lichaam. Ze hebben een wigvormige kop met grote oren die naar de buitenkant van hun hoofd staan.

Karakter

De Tonkinees is heeft een innemende persoonlijkheid. Zijn stem is milder van toon dan de Siamees en hij wil alle avonturen van de dag met u te delen als je thuis komt in de avond. Het heeft een niet-aflatende enthousiasme voor het leven en houdt van interactief speelgoed zoals menselijke vingers en de staart van zijn metgezellen. Wees niet ongerust als je Tonkinees op je schouders, zoals het ras staat bekend om haar liefde voor hoogtes.

Historie

Tonkanezen zijn een kruising tussen de Siamees en de Birmese kattenrassen. Sommige beweren dat Tonkinees-achtige katten al bestaan sinds het begin van de 19e eeuw. De oprichting van dit Birmaanse ras was waarschijnlijk een nerts-gekleurde kat met de naam hybride " Wong Mau, "een kleine walnoot gekleurde kat geïmporteerd naar Californië door Dr Joseph Cheesman Thompson in 1930. Sommigen beweren dat het uiterlijk meer weg heeft van de Siamees. Dit komt door de driehoekige kop en het zeer langbenige lichaam. Toen het ras voor het eerst werd gevestigd in Canada, het ras heette eigenlijk gespeld "Tonkanese," dat was een verwijzing naar het eiland in de musical South Pacific.Enkele catteries die met de tonkanees/tibetaan werken

  Alle catteries die met de tonkanees/tibetaan werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat