Kat Gezocht

Siamees

Uiterlijk

De Siamees is steeds eleganter van model geworden. Moderne show-siamezen zijn gefokt op lengte, met een dun lichaam, en een elongicephaal hoofd met een lange voorsnuit en grote wijdgeplaatste oren. Beide soorten hebben amandelvormige ogen.

Karakter

Oosterse katten zijn ontzettend spraakzaam en hebben veel aandacht nodig. Ze worden niet voor niets de hond onder de katten genoemd. Siamezen zijn daarnaast erg sociaal vergeleken met andere katte, ze reageren sterker dan de meeste kattensoorten op externe prikkels. Ze kunnen allerlei kunstjes leren omdat ze snel conditioneren. Zo kan er met een paar beloninkjes een kunstje worden aangeleerd zoals apporteren. En als ze eenmaal in de gaten hebben hoe deuren opengaan, zullen ze ook daadwerkelijk elke keer de deur openmaken door aan de klink te gaan hangen. Dit lijkt op het eerste gezicht grappig, maar als de kat het door heeft zal hij het blijven doen. Dus zal hij het ook proberen bij de keukenkastjes. Het resultaat zal kunnen zijn dat alle kasten op slot moeten. Siamezen zijn daarnaast erg nieuwsgierig, en vinden bezoek erg interessant. Ze gaan ook zonder probleem bij vreemden op schoot, soms zelfs bij degenen die het minst van katten moeten hebben.

Historie

De Siamees is een van de eerste als aparte soort erkende rassen van de Oosterse kat. De exacte oorsprong van het ras is onbekend, maar men denkt dat het uit Zuidoost-Azië komt, en afstamt van de heilige tempelkatten van Siam. Het ras werd in 1884 in Europa geïmporteerd.Nieuwste advertenties van de siamees

  Zoek meer advertenties van de Siamees  


Enkele catteries die met de siamees werken

  Alle catteries die met de siamees werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat