Kat Gezocht

Brits Korthaar

Uiterlijk

De Brits Korthaar is middelgroot tot groot. Ze beschikken over een brede borstkas en een korte, gespierde rug. De poten zijn kort en recht met ronde, stevige voetjes. De dikke staart is kort tot middelmatig van lengte met een afgeronde punt. Massieve ronde kop, met volle wangen en een brede schedel op een korte, dikke, gespierde nek. Kleine oren, breed aan de basis, die ver uit elkaar staan. Grote, ronde ogen, koper- tot oranjekleurig behalve bij de witte Brits Korthaar die blauwe ogen of odd-eyed mag zijn. De brede neus is kort en recht. Stevige en goed ontwikkelde kin. Kleuren: effen blauw, wit, zwart, blauw, rood, crème, chocolate en lilac. Andere kleuren zijn tortie, tabby, zilver en colourpoints.

Karakter

De Brits Korthaar staat bekend om zijn goede humeur, verdraagzaamheid en vriendelijkheid. Ze gaan goed om met soortgenoten en honden en kunnen vaak goed met kinderen overweg.

Historie

De Brits Korthaar is ontstaan door het fokken van geselecteerde huiskatten met Perzische katten. Aanvankelijk werd vooral de blauwe vachtkleur gefokt.Nieuwste advertenties van de brits korthaar

  Zoek meer advertenties van de Brits Korthaar  


Enkele catteries die met de brits korthaar werken

  Alle catteries die met de brits korthaar werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat