Kat Gezocht

Balinees

Uiterlijk

De Balinees heeft dezelfde lichaamsbouw als de Siamees: Gespierd, lang en slank. De achterzijde is hoger dan de voorzijde, de poten zijn slank en lang met ovaalvormige voetjes. Een lange, dunne staart zonder afwijkingen is ideaal.

Wigvormige kop, die samen met de grote schuingeplaatste oren een perfecte driehoek vormt. Stevig kin, neusrug zonder stop. De ogen zijn amandelvormig, schuin in de kop geplaatst. Oogkleur is bij voorkeur zo zuiver mogelijk (voorkeur voor donkerblauw op tentoonstellingen). Kleuren: Sealpoint, Bluepoint, Bedpoint, Creampoint, Chocolatepoint en Lilacpoint. Sealtortie Bluetortie Lilactortie Choclattortie. Verder zijn alle mogelijke Tabbypoint kleuren ook mogelijk.

Karakter

Het karakter van de Balinees is te vergelijken met dat van de Siamees. Ze zijn intelligent, levendig en hebben een sterk eigen karakter. Ze zijn speels en kunnen zich uren bezig houden met speeltjes. De Balinees is erg gesteld op gezelschap en vind het niet zo leuk om alleen gelaten te worden.

Historie

De Balinees of de halflangharige uitvoering van de Siamees is rond de jaren vijftig ontstaan in de Verenigde Staten. Aanvankelijk werd het ras de Langharige Siamees genoemd, maar dankzij zijn gracieuze bewegingen die doen denken aan de danseressen van het eiland Bali is de naam veranderd in Balinees.Nieuwste advertenties van de balinees

  Zoek meer advertenties van de Balinees  


Enkele catteries die met de balinees werken

  Alle catteries die met de balinees werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat