Kat Gezocht

Wat eet een kat

Katten zijn carnivoren (vleeseters). Maar daarnaast heeft een kat ook mineralen, vitaminen, essentiële vetzuren et cetera nodig. Door zelf te koken lukt het nooit om alle benodigde voedingsstoffen te geven. Het beste is om kant en klaar voedsel te geven.

Brokjes of blikvoeding

Blikvoeding is net zo gezond als brokjes. Echter, voor de ontwikkeling van de tanden moet je kitten elke dag brokjes kunnen eten. Kittenbrokjes zijn het beste. Deze zijn klein en niet te hard, zodat het kitten met zijn melktandjes de brokjes zonder problemen kan eten. Het beste is om brokjes altijd ter beschikking te stellen (ook bij volwassen katten) en 2 of 3 keer per dag een klein portie blikvoeding.

Drinken

Vers water moet altijd beschikbaar zijn. Je hoeft niet verbaasd te zijn als je kitten hiervoor niet kiest, maar drinkt uit de vissekom, vijver of uit de kraan. Katten mogen volle melk hebben. Echter sommige katten zijn allergisch voor melk. Deze katten zijn overgevoelig voor de suiker in de melk (lactose). Dit uit zich in diarree. De diarree stopt direct nadat er geen melk meer gegeven wordt. Je kunt het dus rustig uitproberen. Melk met water verdunnen heeft geen enkele invloed op de allergie. Mocht je kitten allergisch zijn voor melk, dan kun je wel kattenmelk (supermarkt, dierenspeciaalzaak) geven. Deze melk bevat geen melksuiker.


Delen

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat